Siberië 12 | 7934 TB Stuifzand+31 (0)6 36 11 73 57info@zorgboerderijdegroote.nl

Onze schapenhouderij

Als schapenhouderij fokken wij op verantwoorde wijze voor de (export) vleesindustrie. Wij hebben momenteel 350 fok ooien, en door het aflammeren brengt dit ons op circa 1100 schapen en lammeren.

Schapenras

Het schapenras wat wij hebben wordt in de volksmond “boerentexelaar” genoemd. Dit is een kruising tussen de texelaar en swifter. Hiernaast hebben wij nog het Drentse heideschaap.

Begrazing

’s Zomers beheren wij 100 hectare met onze schapen. Dit is 28 hectare eigen grond, de overige hectares worden gepacht. In het najaar tot en met het voorjaar loopt dit op tot 1000 hectare. Dit is mogelijk doordat wij bij 20 verschillende boeren land in beheer mogen hebben. Wij zijn deze (koeien)boeren ook erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van hun land voor de begrazing van onze schapen.

Voor de begrazing zetten wij zelf afrastering. Wij kunnen alle soorten afrastering plaatsen, denk hierbij aan schrikdraad opgehangen in draaipotjes of in kunststof paaltjes. Voor het plaatsen en verwijderen van de afrastering gebruiken wij een quad. Hierdoor zijn wij snel en flexibel.

Voordelen van begrazing

  • Het lange bovengras wordt egaal afgevreten (geen toppen in het land)
  • De boeren kunnen vaak niet meer met hun landbouwvoertuigen op het land komen, de schapen trappen de zode niet kapot maar verdichten het juist.
  • Doordat het oude gras worden afgevreten krijgt de graszode weer de kans goed de winter door te komen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden op de schapenhouderij zijn:

De werkzaamheden die de deelnemers uitvoeren vinden hoofdzakelijk plaats in de buitenlucht.

De Groote

Zorgboerderij en Schapenhouderij. Groots in kleinschaligheid! We zijn bewust kleinschalig, omdat wij van mening zijn dat er dan de beste zorg geboden wordt. Iedere deelnemer heeft dan vaste begeleiding om zich heen. Daarnaast beschikt iedere begeleider bij ons over een VOG.

Recente berichten
Laatste foto’s
Neem contact op

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Stel ze gerust! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
E-mail*
2 − = null
Opschonen
© Copyright Zorgboerderij en Schapenhouderij De Groote • F.A.Q. • Realisatie: joostbotter.com
schapenhouderijschapenhouderijschapenhouderijschapenhouderijschapenhouderijschapenhouderijschapenhouderij
Schapenhouderij
We zijn een schapenhouderij met momenteel 1000 fok ooien. Met in totaal 2500 schapen en lammeren. De schapen staan door een groot gedeelte van Drenthe bij ongeveer 45 verschillende boeren.
Schapenhouderij
Schapenhouderij
Schapenhouderij
Schapenhouderij
Schapenhouderij
Schapenhouderij
We zijn een schapenhouderij met momenteel 1000 fok ooien. Met in totaal 2500 schapen en lammeren. De schapen staan door een groot gedeelte van Drenthe bij ongeveer 45 verschillende boeren.
Menu
Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie kunt u vinden op de Cookies pagina.